Failed to install debug engine

Feb 5, 2011 at 1:57 AM

Hello,

  I receive the following error dialog messages when I tried opening a new PowerGUI file (File | New | File -> PowerGUI File -> PowerGUI):

---------------------------
Failed to install debug engine.
---------------------------
Failed to install and register the PowerGUI VSX debug engine. The first execution of this extension must be run as Administrator to allow a file to be copied to the PowerGUI installation directory and for it to be registered with Visual Studio. For more information see http:\\powerguivsx.codeplex.com. The error that was reported was [Could not load file or assembly 'file:///C:\Development\Microsoft Visual Studio 10.0\Common7\IDE\ActiproSoftware.Shared.Net20.dll' or one of its dependencies. The system cannot find the file specified.].
---------------------------
OK  
---------------------------

 

---------------------------
Error Loading PowerGUI Components
---------------------------
Unable to load PowerGUI components. Please install PowerGUI before using this extensions
---------------------------
OK  
---------------------------

 

---------------------------
Microsoft Visual Studio
---------------------------
Object reference not set to an instance of an object.
---------------------------
OK  
---------------------------

 

I am not sure why this is happening.  It is worth noting that I am using Windows XP x64.  I will try this at home on a machine that is running Windows 7 64-bit.  I am running Visual Studio 2010 Ultimate V10.0.30319.RTMRel.

Mark